Art posters: inspiratie opdoen in het centrum van Den Haag

Omdat de meeste evenementen op dit moment niet plaats kunnen vinden vanwege de overheidsmaatregelen met betrekking tot corona, dienen we ons op andere manieren te vermaken. Zo kunnen we bijvoorbeeld een stadsspeurtocht houden in het centrum van Den Haag, waarbij we diverse monumenten moeten opsporen, zoals het ruiterstandbeeld van koning Willem II, het Onafhankelijkheidsmonument en het Thorbecke Monument. Stadsmonumenten zijn immers niet onderhevig aan de van kracht zijnde coronamaatregelen en kunnen daarom gewoon 24/7 bezichtigd worden.

Geïnspireerd thuiskomen

Het zou zomaar kunnen dat we door deze spannende speurtocht naar publieke standbeelden enthousiast zijn geworden over beeldhouwkunst. Met dit enthousiasme kunnen we thuis verder aan de slag, door bijvoorbeeld de wanden van de woonkamer te gaan decoreren met posters waarop prachtige sculpturen staan afgebeeld. Deze posters zijn onder meer bij Dear Sam verkrijgbaar, waar overigens ook elegante lijsten te bestellen zijn. Dit soort omlijstingen laten onze art posters nog mooier uitkomen, zodat we verzekerd kunnen zijn van een fraai resultaat.

Kunstgalerieën bezoeken

Zodra de coronamaatregelen wat versoepelen, hebben we weer wat meer ‘speelruimte’ en kunnen we in plaats van monumenten opsporen, bepaalde kunstwerken, die zich in de kunstgalerieën van de stad bevinden, opscharrelen. Hierbij zullen we uiteraard de geldende voorschriften in acht moeten nemen. Den Haag herbergt een groot aantal kunstgalerieën, waaronder De Galerie Den Haag, Galerie Ramakers, Chiefs and Spirits, Galerie Maurits van de Laar en Carré d’artistes.

Franse kunst in Den Haag

Laatstgenoemde kunstgalerie is een dependance van een internationale galerieketen, die opereert vanuit Parijs. Hoewel het voornamelijk kunstenaars uit Frankrijk zijn die hun werk in deze kunstgalerieën exposeren, is er zeker ook werk van kunstenaars uit andere landen te zien. In het Haagse filiaal is op dit moment werk van de Nederlandse kunstenares Tilly Wils te bewonderen. De galerieketen heeft overigens ook enkele filialen in Amsterdam.

Wanddecoratie

Misschien zijn we naar aanleiding van een bezoek aan de ‘Galerie d’Art Carré d’Artistes’ kunst uit Frankrijk gaan waarderen. Ook dan kunnen we aan de slag met een elegante wanddecoratie. Bij Dear Sam zijn namelijk ook posters te verkrijgen waarop de kunstwerken van legendarische Franse kunstenaars, waaronder Henri Matisse en Paul Gauguin, zijn afgedrukt.