Stadsspeurtocht

Een stadsspeurtocht voert de deelnemers dwars door de stad. Het is een soort stadswandeling met spelelementen. Bij een stadsspeurtocht kun je in verschillende spelvormen een mooie binnenstad beter leren kennen.

Hoe werkt een stadsspeurtocht

Er zijn verschillende vormen van dit spel te spelen. Soms is het de bedoeling om op goed geluk bepaalde markers in de stad te vinden. Soms moeten de spelers een route vinden die vaak uit een serie puzzels bestaat. Ook kan het de bedoeling zijn om verschillende monumenten op te sporen met behulp van cryptische aanwijzingen. Om te bewijzen dat je bepaalde locaties gevonden hebt, wordt er gevraagd om een foto te maken. Soms zijn er op verschillende locaties kleine spelletjes te spelen. En ook kunnen de deelnemers een kroegentocht bestellen die van het ene café naar het andere leidt. Bij sommige speurtochten moeten er puzzelstukken worden verzameld die op verschillende locaties verborgen zijn, en soms moeten de deelnemers quizvragen beantwoorden waarvan de antwoorden op de aangegeven locaties te vinden zijn.

Kortom, stadsspeurtochten zijn er in veel verschillende creatieve vormen, en bieden een leuke dag in een mooie stad met een competitief element. Daardoor gaan de deelnemers gegarandeerd enthousiast aan de slag.