Wie is de Mol

Wie is de Mol is een dagvullende activiteit die vaak in een stad wordt gehouden, waarbij verschillende spellen worden gespeeld. Een van de deelnemers probeert echter de spellen te verzieken en te zorgen dat de andere deelnemers in hun missie falen. Het doel van het uitje is om erachter te komen wie de Mol in het midden is. Bij dit event beleef je met je vrienden of collega’s een leuke, afwisselende dag vol gave spellen en activiteiten. Ook is het goed voor teambuilding, omdat je samen de identiteit van de Mol probeer te ontrafelen.

Hoe gaat Wie is de Mol in zijn werk

Wie is de Mol is gebaseerd op het bekende tv-programma en werkt als een kortere versie daarvan. Het spel bestaat uit een serie activiteiten en opdrachten die de deelnemers moeten uitvoeren, waarbij zoveel mogelijk punten gescoord moeten worden. Van tevoren krijgen de spelers uitleg en worden ze soms in teams verdeeld. Elk team krijgt een route, waarbij er op verschillende punten spellen te spelen zijn en opdrachten uitgevoerd moeten worden. Ondertussen hebben spelers vaak ook nog eigen geheime opdrachten die ze naast de groepsmissie moeten voltooien. En tijdens het hele traject moeten de spelers elkaar in de gaten houden en letten op elke onverwachte gebeurtenis of actie van de medespelers. Lukt een spel niet omdat de deelnemers het gewoon niet kunnen, of is hier sprake van een mollenstreek? Door samen leuke spellen te doen en door het detective element van de mol zorgt deze activiteit voor een goede groepssfeer, met veel hilariteit en spanning.

Voor wie is “Wie is de Mol” geschikt

Dit uitje is voor bijna elke groep mensen geschikt. Bij sommige spellen en opdrachten zul je gebruik moeten maken van je handigheid en spontaniteit. Sommige spellen zijn puzzels, die best wat hoofdbrekens kunnen veroorzaken. Dit is in principe geen sportieve activiteit, dus een uitstekende conditie is niet nodig. Het is wel belangrijk dat de groep deelnemers groot genoeg is. Bij groepen van kleiner dan 10 spelers wordt het namelijk erg gemakkelijk om na te gaan wie de saboteur in het team is. De prijs van een Wie is de Mol-uitje ligt rond de €30 tot €40 per persoon. Hoe langer het evenement duurt, hoe meer het kost. Op verzoek kan het uitje vaak ook nog gecombineerd worden met een diner.