Klimbos

Een tripje naar een klimbos is een leuk en actief evenement voor groepen collega’s, vrienden en familie. In een klimbos zijn er op een behoorlijke hoogte verschillende paden aangebracht, meestal tussen levende bomen. Samen vormen die een parcours dat klimmend moet worden afgelegd. Je loopt en klimt over verschillende slingerende, zwevende en bewegende routes. Een klimbos is uitstekend geschikt voor mensen die wel van een uitdaging houden, geen ernstige hoogtevrees hebben en in redelijke conditie zijn. Ook voor kinderen met lef is dit een heel leuk dagje uit.

Hoe werkt een bezoekje aan het klimbos

Klimbossen zijn vooral te vinden in provincies waar er bospercelen met bomen van een goede hoogte en omvang groeien. Een bezoek aan een klimbos wordt altijd begeleid door medewerkers die instructies geven en erop toezien dat het parcours veilig wordt gebruikt. Bij het begin van de activiteit krijgt elke deelnemer een klimgordel om en een helm op. De deelnemers krijgen een instructie en mogen oefenen op een laag deel van het parcours, waarbij het niet uitmaakt als ze zouden vallen. De deelnemers wordt geleerd zichzelf te zekeren met behulp van een karabijnhaak. Boven elk deel van het parcours hangt namelijk een staalkabel die de deelnemers beschermt tegen een val.

Als de deelnemers het lage parcours met succes hebben volbracht, dan mogen ze hun eigen weg vinden op het hoogteparcours in het klimbos. Daar zijn verschillende uitdagende trajecten. Denk aan houten planken aan touwen, klimnetten, slingers, gammele palen, evenwichtsbalken, hangende ringen en nog veel meer creatieve klauterroutes waarlangs je jezelf op een handige manier moet zien te verplaatsen. De uitdaging is om elke weg daar minstens eenmaal af te leggen. De trajecten van het klimbos verschillen van elkaar in moeilijkheid. Sommige zijn eenvoudig, en sommige kunnen alleen door de handigste deelnemers met succes overgestoken worden.

Voor wie is dit event geschikt

Een dagje naar het klimbos is uitdagend en helpt je over drempels heen te gaan. Ook is het heel leuk samen met je vrienden of collega’s te lopen en elkaar aan te moedigen terwijl jullie een lastig stuk van het parcours proberen af te leggen. Op het einde zijn jullie allemaal bezweet, vrolijk, fit en hebben jullie samen je grenzen verlegd. Dat maakt een klimbos niet alleen een lekker sportief uitje, maar ook een uitstekend evenement voor teambuilding binnen een groep. De prijzen van een klimbos zijn bescheiden. Vaak kun je voor zo’n €20 per persoon een paar uur lang gebruik maken van het hoogteparcours, inclusief voorafgaande instructie.