De leukste foodfestivals in Nederland

Foodtrucks zijn in korte tijd ongelooflijk populair geworden in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat er steeds meer foodfestivals worden georganiseerd. Op dit soort evenementen komen tientallen (en soms zelfs honderden) foodtrucks samen, en kunnen de bezoekers genieten van de heerlijkste gerechten. Uiteraard onder het genot van een heerlijke live-act.

Wil jij ook een keer een bezoekje brengen aan een foodfestival? Lees dan vooral verder, want in dit artikel staan de drie beste foodfestivals op een rijtje!

1. Taste Of Amsterdam

Laten we beginnen met een foodfestival dat wordt georganiseerd in de hoofdstad van het land. Taste of Amsterdam is een groots festival waar je kunt genieten van heerlijke, diverse foodtrucks. Het festivals wordt door duizenden mensen bezocht, en het is dan ook geen wonder dat veel foodtrucks hier willen staan. Toch zijn de eisen hoog.

Zo moeten de foodtrucks voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden, en moeten ze er ook goed uitzien, zowel van binnen als van buiten. Het worksystem van de werkbusjes moet bijvoorbeeld praktisch zijn. Met een worksystem bedoelen we de bedrijfswageninrichting. Bij een foodtruck kun je hierbij denken aan bijvoorbeeld de keuken en voldoende opbergruimte.

2. Foodtruck Festival Trek

Foodtruck Festival Trek is een ander bekend festival dat niet alleen maar in het teken staat van eten. Bij dit festival worden namelijk ook diverse acts opgevoerd, zoals theatervoorstellingen en cabaret. Er staan dus niet alleen maar foodtrucks op het festivalterrein, maar ook werkbusjes van clowns, toneelspelers en andere entertainers.

Deze busjes zijn allemaal voorzien van een praktisch worksystem, waardoor de entertainers geen tijd verliezen bij het vinden van hun kostuums of attributen. De entree voor dit festival is gratis, en dat zorgt er dan weer voor dat je meer geld kunt uitgeven aan eten en drinken!

3. Foodstock

Deze naam doet natuurlijk meteen denken aan het alombekende Woodstock, en daar is het dan ook van afgeleid. Dit foodfestival is op meerdere plekken in Nederland te vinden, en is daardoor een rondreizend foodfestival te noemen. Doordat dit festival rondtrekt, zul je niet alleen foodtrucks zien, maar ook andere werkbusjes.

Deze busjes zijn allemaal voorzien van een worksystem met rekken, planken en kasten, waardoor het foodfestival in enkele uren kan worden opgezet. Vervolgens staat Foodstock vaak enkele dagen tot een week op dezelfde plek. Net als op de andere festivals vind je hier een divers aantal foodtrucks, met gerechten uit alle landen ter wereld. En natuurlijk kun je ook hier weer genieten van prachtige optredens tijdens het eten!