Creatief golfen

Er zijn verschillende creatieve soorten golf bedacht door de aanbieders van evenementen. Sommige gaan echt om het slaan van de perfecte bal, maar de meeste zijn bedoeld als vermaak. Hierbij gaat het meer om samen een leuk spel doen in de buitenlucht, en proberen elkaars record te verbreken. Tegenwoordig kun je bij evenementenbureaus de volgende soorten golf boeken.

  • Boerengolf – boerengolf wordt vaak gespeeld met een club met daaraan een klomp. Dat zegt al hoe serieus dit spel te nemen is! Op het land van een boer mag je dwars door de weilanden, langs maisvelden, over sloten en zelfs tussen de koeien proberen een parcours van 10 holes af te leggen. Wie de bal (wat vaak een kleine voetbal is) in de minste slagen in de hole krijgt, is de winnaar.
  • Vestinggolf – vestinggolf is een variant van het spel dat gespeeld kan worden in veel verschillende vestingsteden in Nederland. Doordat vestigingen muren, grachten en meer verschillende verdiepingen hebben heeft het spel een 3D-aspect. De bal moet in zo min mogelijk slagen dwars door het fort of de versterking worden verplaatst, en uiteindelijk in de hole terechtkomen. Het leuke is ook dat dit spel in thema wordt gespeeld onder leiding van een vestinggraaf of kasteelbeheerder.
  • Reuzengolf – reuzengolf is nauwelijks serieus te nemen, maar kan een hilarische activiteit zijn voor een groep spelers. Hierbij krijgen twee teams gigantische opblaasbare golfsticks die met zijn tweeën moeten worden bediend. Dit spel speelt meer als voetbal, en het is het doel om de grote bal met de reuzenstick in het doel van de tegenstander te krijgen. Een spel dat gegarandeerd op de lachspieren werkt en niet bedoeld is voor de serieuze golfer.