Airsoft

Airsoft is een spel dat erg lijkt op paintball. Het verschil is dat er hierbij niet geschoten wordt met verfkogels, maar met plastic balletjes. Dat maakt het spel een populair alternatief voor veel evenementenbureaus, omdat de balletjes herbruikbaar zijn en voor minder opruimwerk zorgen. Het spel heeft dezelfde spanning die paintball biedt. Je moet met je team samenwerken, de vijand besluipen, dekking geven, heldhaftige soloacties uitvoeren, enzovoort.

Hoe werkt Airsoft

Airsoft kan gespeeld worden in de natuur, bijvoorbeeld in een bos of op een veld, of in een speciaal ingerichte ruimte. Sommige aanbieders hebben Airsoft-ruimtes gecreëerd die lijken op een modern slagveld, met legerjeeps, oliedrums, muren, ondergrondse ruimtes en meer.

Airsoft kan op verschillende manieren gespeeld worden. De meestgebruikte modus is team tegen team. De bedoeling is hierbij om alle leden van het vijandelijke team uit te schakelen door ze te raken met een “kogel”. Van tevoren krijgen de deelnemers een veiligheidsinstructie, een masker en een overall die de speler beschermt tegen de inslag van de balletjes. Een Airsoft geweer is gevuld met een paar honderd plastic balletjes en werkt op perslucht uit een fles. De spelers mogen nu tegen elkaar strijden in de Airsoft arena en daarbij strategisch samenwerken.